Понеделник, 02 Март 2015 13:02

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Написана от
Оценете
(0 гласа)

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С


СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ ОТ ОБЩИНА МЕДКОВЕЦ,
УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,

 

Трети март е знакова дата в историята на нашата Родина. Вече 137 години това   е денят, в който отдаваме почит пред героичната саможертва и духовната сила   на безбройните радетели за свободна и независима държава.
Трети март е доказателство за упоритостта на един народ, който не търпи чужди присъди, а заявява силата сам да определя съдбата си. Мълчаливото мъченичество изведнъж прераства в непримирим стремеж към свобода – толкова жадувана и чакана.
Днес свеждаме чела пред националните светини и заставаме изправени с признателност към всички наши герои, които направиха мечтата за нов живот реалност и  които с делата и думите си завещаха на поколенията завета за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА! Правим това и от уважение към самите себе си, и заради достойнството на държавата ни.
Колко пъти сме се замисляли заслужаваме ли тази дата, правим ли достатъчно, за да я защитим,  и да докажем, че сме достойни днес да живеем свободно?
Нека във всички свои действия се ръководим от примера на нашите предци, които жертваха себе си в името на по-доброто бъдеще! Нека бъдем разумни, единни и да вярваме в собствените си сили! И да го правим тук, в Родината си, защото здравите корени ще ни помогнат да устоим на трудностите и да осъществим желания живот – за нас и нашите деца!
Помнете, че можем да обичаме и да страдаме и дълго да чакаме радостта от своите победи, но никога не ще престанем да обичаме родната българска земя!
Честит празник, достойни чеда на МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

 


С уважение,

ИНЖ. ВЕНЦИСЛАВ ЕВГЕНИЕВ
Кмет на община Медковец

 

 

Оригиналният документ

Прочетена 6070 пъти Последно променена в Понеделник, 02 Март 2015 13:12

Последните от Община Медковец