Четвъртък, 09 Юни 2016 14:16

Днес е църковният празник Възнесение Господне - Спасовден. Той се отбелязва винаги в четвъртък

на 40-ия ден след Великден.

Според Новия завет 40 дни след възкресението си Исус Христос останал

на Земята, за да проповядва своето учение и да беседва с апостолите, движейки се между тях като

богочовек. На този ден в подножието на Елеонската планина Христос се въздигнал в небесата.

12

Вторник, 26 Април 2016 05:35

T1T2T3

 


На 24 април 2016 г.  Евтима Белчева /баба Тинка/ от с. Медковец навърши 100 години. Съседи и близки я посетиха, за да поздравят с юбилея единствения столетник в селото. Рожденичката посрещна всички с усмивка и топли думи.
Кметът на общината инж. Венцислав Евгениев изпрати парична премия и поздравителен адрес, в който се казва: „…Ти си ценен свидетел на историята на почти целия двадесети век и дори само заради това заслужаваш нашата почит и признателност. Вярвам, че по-младите ще вземат от теб силата на характера и житейската мъдрост, за да изградят един по-добър свят! Благодарим ти, че ни показа как се живее достойно до дълбоки старини!“
Заедно с покойния си съпруг дядо Иван, баба Тинка е отгледала две дъщери, две внучки и един внук. Има един правнук, две правнучки,  а вече и праправнучка.

Четвъртък, 05 Септември 2013 05:42

Хубава новина!

          На 16 август 2013 г. за пръв път в община Медковец бе реализиран „изнесен” сватбен ритуал. Церемонията бе извършена сред приятния естествен декор на парка в центъра на селото. За гостите на Венцислава и Анислав Симеонови бе изненада и удоволствие да присъстват на тяхната красиво организирана венчавка. Сватбените снимки са доказателство за тържествената обстановка и за прекрасното настроение на всички присъстващи.

 

Петък, 14 Юни 2013 14:32

На 13 юни -  лето Господне 2013, Негово Високопреподобие архимандрит Антим - Протосингел на Световидинската Света Митрополия, в съслужение с Негово Високопреподобие архимандрит Борис - Архиерейски наместник на Ломската духовна околия и иерей Петрачко, извършиха  богослужение, посветено на големия църковен празник Възнесение Господне, в храма "Свeта Петка" в с. Медковец, обл. Монтана.

След това, в присъствието и с дейното участие на църковното настоятелство при храм "Света Петка", следвани от множество народ, те се отправиха към полето, където отслужиха Молебен за здраве и благословение на земеделските земи и посевите.

 

Кметът на с. Медковец - Венцислав Куткудейски, покани всички на празнична трапеза с курбан, посветен на празника, организиран лично от него и семейството му, със съдействието на служителите на читалището и общината.  Звуците на жива народна музика радваха богатата празнична трапеза и огласяха полето.